, ,

Si të aplikoni për një vizë Maldive për indianët?

Për arsye të tilla si eleganca e saj, Maldivet njihen si «parajsa tropikale». Ky vend tropikal ka ishuj të izoluar dhe laguna e tij rrethon ishujt. Çdo ishull ka plazhe me rërë të pastër të bardhë. Deti mbulon 99 përqind të Maldiveve dhe është vendi ku mund të shihen peshq të bukur dhe korale.

Të gjithë kombësive mund t'u lëshohet një vizë turistike pas mbërritjes në Maldive. Si i tillë, nuk nevojitet asnjë miratim paraprak për një leje për një të huaj që udhëton në Maldive si një turist. Sidoqoftë, për të marrë lejen e imigracionit pas mbërritjes, personi duhet të përmbushë kërkesat e nevojshme të hyrjes. 

Si të aplikoni për një Maldive visa për indianët?

Ne tashmë e dimë që pas mbërritjes, Maldivet do të lëshojnë viza që janë të vlefshme për një muaj. Ju duhet të hyni në faqen e internetit dhe të kërkoni për ndryshime në procedurën ditore. Pasi të keni arritur në Male, ju duhet të paraqisni disa nga dokumentet për të marrë vizën, të tilla si

 • Bileta të verifikuara kur udhëtimi juaj të përfundojë duke udhëtuar nga Maldivet.
 • Një pasaportë e vlefshme me një datë skadence prej 6 muajsh nga data e mbërritjes në Maldive.
 • Rezervimi i verifikuar i hotelit dhe kuponëve që vërtetojnë të njëjtën gjë. Në sportelin e imigracionit, do të duhet të demonstroni të njëjtën gjë.
 • Departamenti i Emigracionit ende rezervon të drejtën t'ju japë një qëndrim më pak se 30 ditë. Një kërkesë me shkrim, dy ditë para skadimit të vizës suaj, duhet të dorëzohet nëse dëshironi të zgjasni qëndrimin tuaj. Më pas mund të merrni miratim të ri për vizë për 60 ditët e ardhshme ose më pak, siç mund të jetë nevoja. Kërkesa ose kërkesa për vizë mund të refuzohet ose pranohet nga departamenti.

A kanë nevojë indianët për vizë për në Maldive?

Nuk kërkohet vizë para mbërritjes për shtetasit indian që vizitojnë Maldivet si një turist për të hyrë në Maldive. Me të mbërritur në aeroportin e Maleve, qytetarëve indianë u jepet një Vizë Turistike Maldive falas, e vlefshme për afërsisht nëntëdhjetë ditë.

Dokumentet e nevojshme për vizë në Maldive:

 • Pasaporta origjinale me vlefshmëri të paktën gjashtë muaj 
 •  dhe minimumi 3 faqe bosh + të gjitha biletat e vjetra nëse janë të disponueshme.
 • 2 Skanimi më i fundit i fotografisë me ngjyra. (Specifikimi për Foto);
 • Biletat e kthyera të verifikuara ose fluturimet e radhës
 • Dëshmitë e akomodimit (rezervimi i hotelit ose letra e ftesës ndërsa vizitoni këdo në Maldive)
 • Letër ftesë nga kompania pritëse (për një vizë biznesi)
 • Keni fonde të mjaftueshme për të mbuluar shpenzimet për kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj në Maldive (afërsisht 50 dollarë amerikanë në ditë)

Cilat janë kërkesat e pranueshmërisë për një vizë hyrëse për Maldivet?

Udhëtarët duhet të plotësojnë kushtet e mëposhtme:

 • Keni një pasaportë të vlefshme dhe për të vazhduar udhëtimin nga Maldivet, keni një vizë të vlefshme.
 • Keni fonde të mjaftueshme për të mbuluar shpenzimet për kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj në Maldive. (100 dollarë + 50 dollarë në ditë) ose (100 dollarë + 50 dollarë në ditë)
 • Konfirmimi i një destinacioni turistik ose rezervimi hoteli.
 • Letër ftesë dhe çdo dokument tjetër origjinal për të plotësuar vizitën tuaj (për udhëtarët e biznesit).

Sa kohë është e vlefshme një vizë për Maldivet?

Një Vizë Turistike ju lejon të qëndroni për 30 ditë në Maldive, por mund të zgjatet për një kohëzgjatje të mëtejshme prej 60 ditësh.

Viza e plotë 30 ditore nuk është e drejtë e pasagjerit për të kërkuar, por është në diskrecionin e Imigracionit të mos japë më shumë se tridhjetë ditë dhe më pak se tridhjetë ditë për çdo kohë.

Sa kushton një vizë Maldiviane?

 Një vizë turistike e lëshuar në mbërritje për një periudhë prej 30 ditësh është plotësisht falas, por një tarifë prej INR 3350 (ose MVR 750) duhet të ngarkohet për një mandat të plotë prej 90 ditësh në rast të zgjatjes së vizës.

Koha e përpunimit të Visa Turistike Maldive

Me të mbërritur, ju merrni një vizë, por, si e tillë, nuk ka periudhë përpunimi. Vetëm se Departamenti i Emigracionit dhe Emigracionit do të rishikojë specifikat e qëndrimit tuaj. Nëse i gjejnë të gjitha në vend, ata do t'ju lejojnë të keni kohën e jetës suaj.

A ka një Vizë të Arritjes Maldiviane për Qytetarët Indianë?

Për të hyrë në një vend tjetër, të gjithë kanë nevojë për një vizë, por për fat të mirë, disa vende si Maldivet japin leje gjatë mbërritjes. Objekti është plotësisht pa kosto. Maldivet janë një nga ato kombe liberale që tërheq çdo vit turistë. Por është e mençur që duhet të kontrolloheni në zyrën e vizave për detajet. Rregullat mund të ndryshojnë disa herë.

Udhëzues për sigurimin e udhëtimit 

Sigurimi i Udhëtimit është krijuar për t'ju ndihmuar në kohën e goditjeve dhe goditjeve. Blerja e sigurimeve të udhëtimit nuk do të shmangë fatkeqësinë tuaj, por do të jetë me përfitim të madh. Maldivet janë një ishull koralesh ku individët shkojnë për relaksim dhe kënaqësi të plotë. Imagjinoni të humbni portofolin apo edhe pasaportën tuaj gjatë kësaj kohe.

Sidomos kur jeni në humor të kënaqësisë, kjo mund t'ju sjellë një trokitje. Jam i sigurt që do të shtyheshit të jeni mjaft vendimtar për të blerë sigurimin e udhëtimit nga ky mendim i ngatërresave dhe linjave. 

 • Maldivet janë perfekte për sportet ujore dhe jeta nënujore eksplorohet nga të gjithë ata që vizitojnë ishullin. Mund të ketë ndryshime gjatë procedurës që mund të lëndoheni dhe keni nevojë për mbështetje mjekësore. Politika juaj e udhëtimit do të mbulojë tarifat për ju.
 • Imagjinoni që posa të arrini në aeroport, të dini se dikush tjetër ka marrë çantën tuaj nga banaku i bagazhit rastësisht. Veshjet dhe pasuritë e tjera ishin të gjitha atje. Fatmirësisht, i keni marrë paratë, por Policia e Sigurimit të Udhëtimit do t'ju paguajë për çantën e vjedhur ose të gabuar.
 • Politika juaj e udhëtimit, nëse ka ndonjë, do të mbrojë urgjencat tuaja aksidentale mjekësore. Pra, ideja nuk është të jesh i pamatur, por të mos shqetësohesh për ndonjë ndihmë mjekësore.
 • Për disa rrethana, të tilla si vdekja e një të afërmi, nëse nuk mund të filloni udhëtimin tuaj dhe duhet të anuloni menjëherë biletat, sigurimi juaj i udhëtimit do ta mbulojë atë për ju.

Konsideroni se gjatë çdo operacioni, dhe tani nuk mund të lëvizni për shkak të dhimbjes ose frakturës nëse lëndoheni. Ju nuk doni të merrni trajtim në Maldive, dhe dëshironi të ktheheni në Indi. Për Evakuimin e Urgjencës Mjekësore, Politika e Udhëtimit do t'ju mbrojë.

Nëse ndonjëherë ju ndodh të dëmtoni ndonjë pronë të palës së tretë, ju do të kompensoheni nga Maldives Travel Insurance për atë përgjegjësi të shkaktuar.

Çfarë është Deklarata e Shëndetit?

Deklarata Shëndetësore e Maldiveve është një dokument zyrtar në të cilin mund të konfirmoni gjendjen tuaj shëndetësore dhe t'ju jepni ju dhe udhëtimin tuaj në Maldive më shumë informacion. Autoritetet e kanë zbatuar këtë metodë.

Dokumentet e nevojshme për të aplikuar

 • Paraqitësi i imazhit.
 • Një pasaportë aktuale ekzistuese me një vlefshmëri prej të paktën 6 muajsh.
 • Një kartë krediti / debiti ose një llogari në PayPal.

Imazhi i kopertinës është diku në Nju Delhi, Indi. Foto nga Tushar Arora on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *