, ,

Viza e Ukrainës për indianët

Mundësia më e shpejtë dhe më e lehtë për të marrë një vizë për Ukrainën për indianët është të aplikoni për një vizë elektronike në portalin online. Nuk ka nevojë të vizitoni personalisht një ambasadë ose konsullatë për të marrë një vizë ukrainase. Leja e udhëtimit ju jepet me email pasi të jetë miratuar, dhe ju mund ta përdorni atë për të udhëtuar nga India në Ukrainë.

Viza e Ukrainës për indianët

Hapi i parë është përcaktimi i llojit të vizës që ju nevojitet dhe nëse mund të aplikoni. Ju gjithashtu duhet të dini se çfarë dokumentesh do t'ju duhet të dorëzoni me aplikimin tuaj, sa kohë do të zgjasë procesi dhe sa do të duhet të paguani në tarifa. Çdo aplikim duhet t'u përmbahet rregullave që vlejnë për kategorinë tuaj të vizave. Mund t'ju duhet të merrni përkthime të bëra përpara se të aplikoni nëse dokumentet tuaja nuk janë në anglisht.

A kanë nevojë indianët për një vizë për të udhëtuar në Ukrainë?

Ukraina është pa viza për shumë vende deri në 90 ditë, por shtetasit indianë kanë nevojë për vizë pa marrë parasysh sa kohë qëndrojnë. Mbi 50 vende tani kualifikohen për eVisa të Ukrainës, duke përfshirë Indinë. Udhëtarët e Europës Lindore tashmë mund të hyjnë në vend më shpejt, falë vizës elektronike. Vizat pas mbërritjes, nëse nuk janë më të disponueshme, shtetasit indianë duhet të aplikojnë për vizë të paktën tre ditë deri në 3 muaj përpara nisjes së tyre.

Si mund të aplikojë një qytetar indian për një vizë elektronike në Ukrainë?

Shtetasit indianë mund të aplikojnë për një eVisa në Ukrainë në internet në më pak se 20 minuta. Mbajtësit e pasaportave indiane duhet të ndjekin disa hapa të thjeshtë për të marrë dokumentin zyrtar të udhëtimit, si p.sh.

 • Plotësimi i formularit të aplikimit për eVisa për Ukrainën
 • Pagesa e tarifës së vizës nëpërmjet një karte krediti ose debiti
 • Aplikimi për rishikim

Zyrtarët ukrainas verifikojnë dhe vërtetojnë informacionin përpara se të vlerësojnë aplikimin online për vizë për Ukrainën.

Aplikanti indian merr eVisa-n përmes emailit pasi të jetë autorizuar. EVisa duhet të printohet dhe të mbahet në dorë nga vizitorët nga India në mënyrë që ata të mund t'ia tregojnë atë zyrtarëve të kufirit ose të imigracionit.

Dokumentet e nevojshme për një eVisa të Ukrainës nga India

 • Një pasaportë e vlefshme indiane
 • Mënyra e pagesës së tarifave online (qoftë me kartë ose bankare neto)
 • Një adresë e -mail e vlefshme dhe funksionale për të gjithë korrespondencën
 • Fotografia e fundit e pasaportave
 • Kopja e faqes së pasaportës biografike (dy faqet e para)
 • Politika e sigurimit me një mbulim minimal prej 25-30 Lakhs.
 • Dokument që tregon fonde të mjaftueshme për qëndrimin e synuar
 • Rezervimi për hotel ose faturë pagese për akomodim dhe ngrënie në Ukrainë
 • Kuponë për shërbimet e turizmit
 • Një letër siguruese që ata do të mbulonin të gjitha shpenzimet që lidhen me qëndrimin e vizitorëve në Ukrainë dhe kthimin në Indi.
 • Biletë kthimi e vlefshme për Indinë ose vendin e vendbanimit

Për të marrë një vizë ukrainase, indianët duhet të plotësojnë një formular elektronik të aplikimit për vizë (eVisa). Vetëm disa detaje themelore personale, pasaporte dhe udhëtimi kërkohen në formular për të vazhduar. Përgjegjësia e aplikantit është të sigurojë që të gjitha informacionet e dhëna të jenë të sakta. Të gjitha detajet duhet të riprodhohen saktësisht siç shfaqen në pasaportë. Ka pyetje sigurie në çdo formular aplikimi për vizë, dhe formulari i aplikimit për eVisa në Ukrainë është i njëjtë.

Prezantimi i procesit të vizave biometrike:

Me përjashtim të atyre që udhëtojnë për punë zyrtare, të gjithë shtetasit e huaj tani duhet të aplikojnë për viza përmes “Procedurës Biometrike”. Të gjithë aplikantët për vizë, qofshin ata me pasaportë ukrainase apo të huaja, duhet të paraqiten personalisht në Ambasadë për procesin e Biometrisë.

Sa kohë mund të udhëtojnë indianët me një vizë online në Ukrainë?

Viza në internet e Ukrainës është e vlefshme për 30 ditë në përgjithësi për aplikantët indianë.

Qytetarët indianë duhet të kërkojnë një lloj tjetër vize në Ukrainë nëse duan të qëndrojnë për një periudhë më të gjatë ose arsye të ndryshme. Kontaktoni Ambasadën e Ukrainës në Nju Delhi për më shumë informacion.

Ne po udhëtonim nga India në Ukrainë me një eVisa.

Mbajtësit e pasaportave indiane zakonisht marrin një fluturim përmes Aeroportit Ndërkombëtar Boryspil të Kievit. Shumica e fluturimeve ndërkombëtare kryhen në këtë aeroport, më i madhi në vend.

Në varësi të kërkesës së bërë nga autoritetet kufitare dhe të imigracionit, qytetarët indianë duhet të paraqesin eVisa të Ukrainës, pasaportën dhe letra të tjera të përshtatshme udhëtimi pas mbërritjes.

Ju lutemi të keni parasysh se formularët e aplikimit të dorëzuar në sportelin e Ambasadës me një foto dixhitale të aplikantit të ngarkuar saktë do të pranohen. Ambasada e Kievit e Indisë nuk pranon më aplikime për viza të mëparshme.

Çdo fëmijë që udhëton me prindin emri i të cilit është në pasaportën e prindit duhet të ketë të plotësuar një formular të veçantë vize. Ngjitësja e re e vizave e lexueshme nga makina dërgohet pa nënshkrimin ose vulën e Ambasadës.

Objektivat e lejuara të udhëtimit për qytetarët indianë në eVisa të Ukrainës

Për udhëtime pune, pushime, vizita familjare, kujdes mjekësor, ngjarje atletike, aktivitete akademike, kërkime shkencore dhe kryerjen e detyrave zyrtare si anëtarë të mediave të huaja, banorët indianë mund të shkojnë në Ukrainë me një vizë online.

Aplikantët indianë duhet të zgjedhin destinacionin e tyre të synuar nga një listë e mundësive kur plotësojnë aplikimin e tyre. Lloji i dokumenteve të mundshme mbështetëse që ata duhet të ofrojnë do të varet nga kjo.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *