, ,

Si të merrni një vizë Vietnami për indianët

Indianët mund të marrin një Viza elektronike e Vietnamit në internet në departamentin zyrtar të imigracionit të Vietnamit. Kjo vizë elektronike është një vizë turistike e Vietnamit e vlefshme për 30 ditë.

Për të marrë ndonjë vizë afatgjatë të Vietnamit, indianët ndoshta do të duhet të vizitojnë ambasadën e tyre më të afërt vietnameze. Ju mund ta filloni procesin në ky portal zyrtar i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Vietnamit.

Në mesin e mbajtësve të pasaportave indiane, Vietnami është një destinacion popullor turistik. Kombi është vetëm një fluturim i shkurtër nga India. Dhe për çdo udhëtar, vendi ka atraksione turistike. Në Vietnam, Phong Park, Halong Bay dhe Phan Thiet janë destinacione të njohura për indianët. Vietnami duhet të jetë në krye të listës së udhëtimeve për të gjithë. Është shumë e lehtë. Vietnami do të elektrizojë të gjitha shqisat tuaja. Do t'ju kapë nga të gjitha këndvështrimet me peizazhet e tij dramatike, të kaluarën magjepsëse, ushqimin emocionues dhe energjinë elektrike pulsuese. Vietnami është i çmendur dhe i qetë në të njëjtën kohë, emocionues dhe qetësues.

Ky artikull është për mbajtësit e pasaportave indiane që planifikojnë një udhëtim në Vietnam ose lëvizin në Vietnam. Ne do t'ju ndihmojmë të kuptoni se vizat janë elemente kritike. Po, për të hyrë në vend, mbajtësit e pasaportave indiane kanë nevojë për një vizë elektronike. Por tani është më e lehtë se kurrë për indianët që të marrin një vizë nga Vietnami. Në një nga aeroportet ndërkombëtare në Vietnam, duke përfshirë Ha Noi, Da Nang dhe Ho Chi Minh City. 

Si të merrni një vizë Vietnami për indianët

Indianët mund të marrin një Viza elektronike e Vietnamit në internet në departamentin zyrtar të imigracionit të Vietnamit. Kjo vizë elektronike është një vizë turistike e Vietnamit e vlefshme për 30 ditë. Nëse dëshironi një

Aplikimi për një vizë elektronike në internet është mënyra më e lehtë për të marrë një vizë turistike afatshkurtër të Vietnamit për indianët. Departamenti i Imigracionit në Vietnam pranon aplikimin tuaj për vizë. Është mënyra më e lehtë për të marrë një vizë në Vietnam.

Kostoja e vizave është:

 • Një vizë elektronike është 25 dollarë amerikanë, e gjatë një muaji dhe me një hyrje.
 • Një vizë me një hyrje, tre mujore është 25 dollarë amerikanë.
 • 50 dollarë amerikanë për një vizë tre mujore me shumë hyrje

Pikët për mbajtësit e pasaportave indiane që duhet të mbani mend kur aplikoni për një vizë në Vietnam:

Indianët duhet të marrin në konsideratë këshillat e mëposhtme kur aplikoni për një vizë në Vietnam:

 • Mbajtësit e pasaportave indiane duhet të kenë pasaportat e tyre me një vlefshmëri prej të paktën gjashtë muajsh. Data duhet të jetë nga data e mbërritjes përpara se të aplikoni për një vizë në Vietnam.
 • Për një pullë të re, mbajtësve të pasaportave indiane duhet t'u hapen faqet bosh. 

Si të aplikoni për një aplikim për vizë në internet me një letër miratimi nga Vietnami?

 • Supozoni se qytetarët indianë hyjnë në Vietnam për udhëtime pune dhe kanë një partner biznesi. Ju mund t'i kërkoni partnerit tuaj të biznesit të kontaktojë Departamentin Vietnamez të Emigracionit. Është një formular garancie i rregulluar dhe udhëzime se si ta plotësoni atë. Në këtë rast, tarifa e aplikuar është më e ulët për qytetarët indianë. 
 • Supozoni se qytetarët indianë bashkohen në Vietnam dhe nuk kanë asnjë kompani në Vietnam për të lëshuar një formular garancie. Në këtë rast, duhet të kërkoni një aplikim për vizë në internet. Pasi të aplikoni kombësinë tuaj, tarifa e duhur do të citohet.

Si të filloni një vizë 3-mujore në Vietnam?

Ju mund ta filloni procesin në ky portal zyrtar i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Vietnamit. Vizitoni ambasadën tuaj lokale për një vizë.

Adresa: 17 Kautilya Marg, New Delhi 110021, Chanakyapuri, Indi
Telefoni: (+91 11) 26 879 868
Email:sqvnindia@yahoo.com
Faqja e internetit: vnembassy-newdelhi.mofa.gov.vn
Orë pune: E hënë-e premte nga ora 8:30 deri në 5:30 pasdite

Nëse aktualisht jetoni jashtë Indisë. Ju gjithashtu mund të kontaktoni ambasadën lokale në vendin ku ata jetojnë.

Për të përpunuar kërkesën time, cilat dokumente ju duhen?

Ju lutemi gjeni detajet e nevojshme më poshtë për përpunimin e vizës tuaj pas mbërritjes. Gjithashtu, cilat dokumente duhen në aeroportin në Vietnam?

 1. Ju duhet të keni detajet e mëposhtme. Për të marrë një letër pranimi për vizën pas mbërritjes:
 • Emri i plotë si në pasaportë.
 • Numri i pasaportës (Pasaportat e përkohshme nuk njihen dhe duhet të jenë një pasaportë e vlefshme).
 • Data e lindjes.
 • Përkatësia etnike.

2. Pas mbërritjes në aeroportin në Vietnam, ju lutemi paraqisni:

 • (kopje fizike) Letër miratimi.
 • 02 fotografi të shkallës së pasaportës.
 • Formulari i hyrjes / daljes për M3.
 • Tarifa e vulosjes (me para në dorë).

Zgjatja e vizës në Vietnam për indianët 

Indianët do të qëndrojnë në Vietnam për jo më shumë se gjashtë muaj. Sipas rregullave të Qeverisë së Vietnamit. Njerëzit indianë duhet të rinovojnë një vizë para skadimit të tyre nëse nuk duhet të paguajnë dënimin për qëndrim shumë të gjatë.

Procedura për zgjatjen e Vizave të Vietnamit për banorët e Indisë:

 • Pasaportë origjinale për pasaportën.
 • Format e një propozimi duhet të plotësojnë, të ndryshojnë vizat dhe të zgjasin qëndrimin (Formulari N5).
 • Dëshmi për sigurinë e qëndrimit tuaj nga policia lokale. Ose qëndrimi i përkohshëm raportohet në policinë lokale.
 • Kjo lejon 5-7 ditë pune për të marrë një zgjatje. Nëse dëshironi ta keni për 1,2 ose 3 ditë, do të ketë më shumë tarifa.

Zgjatja e tarifës së vizës varet nga disa faktorë. Për të marrë çmimin e saktë, klientët mund të na japin informacionin e mëposhtëm:

1. Kombësia e një personi që dëshiron të zgjasë një vizë

2. Çfarë lloj i llojit të vizës së vjetër? Një muaj apo tre muaj, çfarë lloj forme është ajo? Dhe ku ishte lëshuar?

3. Cila është data e mbërritjes më të fundit? Dhe çfarë është Porti i Mbërritjes?

4. Çfarë lloj vize do të dëshirojnë të zgjasin klientët? Një muaj, ose tre muaj,

5. A ka një klient në Vietnam një kompani të garantuar apo jo? Nëse po, ku ndodhet biznesi në Vietnam?

6. Në cilin qytet regjistruan klientët për qëndrim të përkohshëm?

7. Ju lutemi dërgoni informacionin e mësipërm në adresën tonë të postës elektronike, të cilën do ta marrim brenda 24 orësh.

Procedura e zgjatjes së vizave:

 Inditë duhet t'i kushtojnë vëmendje çështjeve të mëposhtme kur vijnë në Vietnam për të punuar dhe jetuar për një kohë të gjatë:

Nëse ata synojnë të punojnë në Vietnam për një kohë të gjatë, India duhet të ketë një leje pune në Vietnam. Ne do t'ju mësojmë se si ta merrni atë (është e mundur të zgjerohet leja e punës).

Pas marrjes së lejeve të punës, India mund të lëshojë një kartë shtëpie për 2 ose 3 vjet, e cila mund të zgjatet.

Nëse India është një bashkëshort, fëmijë Vietnamezë, ata mund të bëjnë një Përjashtim të Vizave 5 vjeçare (ne do të flasim për këtë më vonë).

Në Vietnam, Lejet e Punës

Inditë duhet të përgatisin dokumentet e mëposhtme përpara se të vijnë në Vietnam. Mbani gati këto dokumente për të kursyer kohë që vendi juaj të kthehet.

 • Profili gjyqësor sigurohet nga autoriteti i vendit të shtëpisë. Profili është i kontrolluar nga diplomatët e huaj të atij vendi. Në disa raste, të huajt duhet të kërkojnë që të përfshihen kopje individuale.
 • Mbani gati certifikatat e të paktën pesë vjet përvojë. Një diplomat i huaj në atë rajon e rregullon atë. Ka disa kopje të këtij punimi që të huajt duhet të kërkojnë.

 Si të aplikoni për një leje pune në Vietnam

 • Ju duhet të keni një kërkesë zyrtare nga shefi, grupi vietnamez. Ose përfaqësuesi i një organizate ndërkombëtare për vërtetimin e lejes së punës.
 • Kontrolli i mirëqenies në vendet e banuara ose Vietnami nga Ministria e Shëndetësisë.
 • Profili gjyqësor është siguruar në Vietnam nga juridiksioni i shtetit të shtëpisë.
 • Profili gjyqësor u botua në Vietnam nga Zyra Komunale e Drejtësisë.
 • Për profesione dhe profesione të caktuara, certifikata e profesionistit të përparuar. Ose kompetenca teknologjike e një të huaji mund të zëvendësohet dhe duhet të rregullohet.
 • Imazhe me dy ngjyra. Dimensioni duhet të jetë 4 × 6 cm. Duhet të keni kokë, fytyrë të drejtë dhe fytyrë të pastër me dy veshë. Nëse vishni syze, sigurohuni që ato të mos jenë me ngjyrë, në sfond të bardhë. Duhet të merret gjashtë muaj para kohës së aplikimit.
 • Të gjitha dokumentet duhet të jenë në gjuhë të huaj duhet të mbikëqyren nga një konsullatë. Dhe e përkthyer në Vietnamisht dhe e noterizuar sipas ligjit Vietnamisht. Ato duhet të përkthehen në Vietnam dhe të noterizohen si rregullore e Ligjeve të Vietnamit. Në rastin e dokumenteve që kanë të bëjnë me personelin e huaj që përjashtohen nga konsullata.

FAQ-të e vizave vietnameze për indianët:

1. Cila është letra e miratimit?
 
Letra e miratimit për një vizë është një dokument që ju lejon të hyni në Vietnam dhe të largoheni për një periudhë të kufizuar. Ju mund ta merrni Visa-n tuaj me këtë letër miratimi pas mbërritjes. Mundet të merret nga një nga tre aeroportet ndërkombëtare në Vietnam. Ju nuk mund ta ndryshoni letrën e miratimit pasi të ketë janë prodhuar. Dhe duhet të aplikoni për një letër tjetër nëse dëshironi të ndryshoni të dhënat tuaja.
 
2. Po sikur të ndërroja fluturimet dhe të ulesha në një aeroport tjetër?
 
Në secilin nga tre aeroportet ndërkombëtare, ju mund të paraqisni një letër miratimi. Nuk ndryshon asgjë për të lëvizur në një aeroport tjetër. Me të mbërritur në çdo aeroport, ju mund të merrni Visa-n tuaj.
 
3. Kur kërkohet të paguani?
 
Ju mund të paguani në Aeroportin Ndërkombëtar të Vietnamit. Pas dërgimit të letrës suaj të miratimit dhe pasaportës suaj të nënshkruar.
 
4. Cilat janë kartat e aprovuara?
 
Ai mbështet të gjitha kartat e kreditit / debitit. Visa, MasterCard ose American Express duhet të jenë kartat.
 
5. Sa nga një letër pranimi mund të kërkoj paraprakisht?
 
Kurdoherë që dëshironi, mund të aplikoni për një letër miratimi. Por, 1-2 muaj para nisjes. Ajo rekomandohet që të përdorni një letër miratimi për të siguruar që plani të mos ndryshojë.
 
6. Cili është protokolli në aeroport për të marrë vulën e mbërritjes?
 
Plotësoni formularin e mostrës pas mbërritjes në aeroport dhe aplikoni fotografitë tuaja në zonën e dhënë. Plotësoni shumën që po paguani korrekt. Duhet të zgjasë rreth 10-15 minuta. I gjithë procesi i vulosjes zakonisht zgjat 15-30 minuta. Megjithatë, shpesh, mund të duhen deri në dy orë për shkak të kaq shumë mbërritjeve. Për të përfunduar procesin sa më shpejt të jetë e mundur, sigurohuni që të dilni nga fluturimi dhe të nxitoni te tavolina e miratimit të vizave.
 
7. A duhet të tregoj datën e saktë të mbërritjes?
 
Ju nuk keni nevojë të keni një datë të saktë të mbërritjes. Duhet të shënohet. Por që nuk mund të arrini në vend para datës së përcaktuar në letrën e rekomandimit. Gjithashtu, para kësaj, duhet të largoheni nga vendi.
 
8. A ka ndonjë përjashtim kjo lloj Visa?
 
Për hyrjen në tokë, letra e miratimit / viza online nuk është e vlefshme. Validshtë i vlefshëm vetëm në një nga tre aeroportet ndërkombëtare për qasje. Do të të ndihmonte nëse do të vizitonit ambasadën për një vizë tokësore.
 
9. Po sikur pasaporta ime të skadojë?
 
Pasaporta juaj duhet të ketë të paktën gjashtë muaj vlefshmëri përpara se të aplikoni për një vizë Vietnameze. Pra, nëse pasaporta juaj do të skadojë, sigurohuni që të keni një pasaportë të re ose një Visa para se të aplikoni.
 
10. Si mund të marr letrën time të miratimit për një vizë?
 
Një version PDF i një kopje të skanuar me ngjyra të letrës së miratimit është dërguar në adresën tuaj të postës elektronike. Kështu që sigurohuni që të keni adresën e saktë të postës elektronike është dhënë.
 
11. A mundet aplikimi për letrën e miratimit përpunohen me shpejt?
 
Në përgjithësi, brenda pesë ditëve të punës, letra e miratimit është dërguar me email. Ju mundeni, por kërkoni që ajo përpunohen më shpejt në dy mënyra:
 
Supozoni se ju dërgoni kërkesën tuaj dhe paguani tarifën deri në mesditë Koha e Vietnamit në një ditë pune. Ju mund ta kërkoni letrën në dërgohet nga 6: 00 PM.
 
(a) Përpunimi i së njëjtës ditë:
 
Supozoni se ju paraqisni kërkesën tuaj dhe paguani tarifën deri në mesditë Koha e Vietnamit në një ditë pune. Do të duhet ta paraqisni atë deri në orën 6:00 të ditës tjetër.
 
(b) Përpunimi i ditës tjetër:
 
Vini re se të Premten, të Shtunën dhe të Dielën nuk zbatohen.
Kjo është e gjitha në këtë artikull mos ngurroni të shkruani pikëpamjet dhe komentet tuaja.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Si të merrni një vizë Vietnami për indianët"

 1. Dua vizë pune për vizën e Vietnamit

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *