,

Si të merrni një vizë për Emiratet e Bashkuara Arabe?

Nëse jeni banor i përjashtuar nga viza, do t'ju duhet të merrni një vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe përpara mbërritjes tuaj. Ju duhet të aplikoni në një nga dy format për një vizë Emiratet e Bashkuara Arabe. Mund të shkoni në ambasadë dhe të aplikoni për vizë. Zgjedhja e dytë kërkon më pak kohë dhe përpjekje. Por vetëm 22 kombësi kanë të drejtë për skemën elektronike të vizave të Emirateve të Bashkuara Arabe. Nëse i përkisni njërit prej këtyre kombeve, do të kurseni shumë kohë dhe para për veten tuaj.

Si të merrni një vizë për Emiratet e Bashkuara Arabe?

Emiratet e Bashkuara Arabe janë një vend në Lindjen e Mesme të pjesës së botës. Pra, nëse planifikoni të vizitoni Emiratet e Bashkuara Arabe, duhet të aplikoni për vizë. Disa vende fqinje si Kuvajti dhe Omani ju japin lëvizje të lirë. Por nëse jeni nga ndonjë vend tjetër, atëherë mund të aplikoni për vizë përpara se të udhëtoni në Emiratet e Bashkuara Arabe. 

Procesi i aplikimit për vizë duket se është më i thjeshtë këto ditë pasi mund të aplikoni për procesin e vizave në internet. Ju gjithashtu mund të aplikoni për vizë duke shkuar në ambasadën tuaj më të afërt të Emiratet e Bashkuara Arabe. Ju mund të përdorni ndonjë nga mënyrat e mëposhtme për të aplikuar për procesin e vizave.

Për aprovimin e vizës për turistët në Emiratet e Bashkuara Arabe, zakonisht zgjat tre deri në katër ditë. Por për llojet e tjera të vizave si vizat e biznesit, mund të duhen edhe disa ditë të tjera për tu miratuar. 

Si të merrni ndihmë për aplikimin tuaj për vizë?

Ju mund të aplikoni për një vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe vetë, por nëse keni nevojë për ndihmë me aplikimin tuaj për vizë, mund të kaloni përmes një shërbimi të besueshëm të vizave. Ju mund të kërkoni për një shërbim viza afër jush. Në varësi të kombësisë suaj dhe kohës që keni, një shërbim mund të jetë më i përshtatshëm se tjetri.

Çfarë është një vizë elektronike në Emiratet e Bashkuara Arabe?

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë filluar ofrimin e vizës elektronike për qytetarët që udhëtojnë në Emiratet e Bashkuara Arabe. Viza elektronike është një vizë elektronike, e cila njihet edhe si vizë me një hyrje të vetme. Kjo vizë është e vlefshme për 90 ditë. Dhe bileta ka rreshtuar gjithashtu fjalëkalimin tuaj për një kontroll pa sherr. Evisa është e dobishme në të gjitha emiratet e Emirateve të Bashkuara Arabe që vijnë nën provincën e Emirateve të Bashkuara Arabe.

SI MUND të qëndroj në Emiratet e Bashkuara Arabe me një EVISA?

Vizitorët me një eVisa mund të hyjnë në Emiratet e Bashkuara Arabe për një maksimum prej 30 ditësh Totali për një hyrje të vetme. Vizita juaj është e kufizuar në mënyrë rigoroze në biznes ose turizëm, kështu që NUK mund të kërkoni punë ose punë të paguar.

FAR JAN DOKUMENTET E KQURKUARA T AP APLIKOHEN?

Nëse zbuloni se keni të drejtë për një vizë elektronike të Emirateve të Bashkuara Arabe, atëherë mund të aplikoni online. Duhet të siguroheni që mund të siguroni gjithçka që është e nevojshme për një aplikim. Këtu është ajo që ju nevojitet:

 • Pasaporta e vlefshme - të gjithë aplikantëve u kërkohet të kenë qasje. Kjo duhet të ruajë vlefshmërinë e saj për të paktën edhe gjashtë muaj të tjerë nga data e mbërritjes në Emiratet e Bashkuara Arabe. Nëse dokumenti skadon më shpejt se kaq, duhet ta ripërtërini atë. Përndryshe, ju nuk do të merrni vizën tuaj Emiratet e Bashkuara Arabe.
 • Një skanim pasaportash - Sigurohuni që skanimi në format JPEG.
 • Fotot e pasaportave - fotografia duhet të plotësojë standardet e një fotoje pasaportë. Sigurohuni që të merret në një sfond të bardhë dhe të shikoni drejt kamerën. Mos vishni syze dhe rrobat e kokës nuk lejohen nëse nuk keni arsye fetare.
 • Adresa e vlefshme e-mail - një kopje e vizës suaj do t'ju dërgohet përmes postës elektronike. Sigurohuni që të keni qasje në llogarinë tuaj pasi të keni nevojë të shtypni vizën.
 • Mjetet e pagesës – do t'ju kërkohet të bëni pagesën gjatë procesit të aplikimit. Këtu keni nevojë për një mënyrë pagese në internet. 

Kur udhëtoni me një fëmijë, fëmija në fjalë duhet të ketë vizën e tij ose të saj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të siguroni një foto, një kopje të pasaportës dhe një certifikatë lindje që është e përkthyer në anglisht ose arabisht.

SI DUHET FALAS EVISA EAE?

EVisa e Emirateve të Bashkuara Arabe është e vlefshme për 60 ditë pasi të jetë lëshuar.

FAR JAN KOHA DHE CMIMET E PROCESIT?

Tre opsione janë në dispozicion:

 • Përpunimi standard -
 • Kërkesa juaj për vizë përpunohet brenda shtatë ditëve dhe çmimi është 134.00 USD (përfshirë tarifat e shërbimit).
 • Përpunimi i nxituar -
 • Ju do të merrni vizën tuaj brenda pesë ditëve, dhe çmimi total i saj është 164.00 USD (përfshirë tarifat e shërbimit).
 • Përpunimi super i nxituar - ky është opsioni më i shpejtë. Ju do të merrni eVisa tuaj në vetëm 72 orë, dhe do të tarifoheni 194.00 USD (përfshirë tarifat e shërbimit).

SI DUHET T TO DUHET T AP APLIKOHET P FORR EVISA E Emirateve të Bashkuara të Amerikës?

Ju vetëm duhet të plotësoni formularin e aplikimit me informacionin tuaj, dhe kjo do t'ju marrë më pak se minuta 10.

Së shpejti, ne do t'ju njoftojmë për statusin e aplikimit tuaj.

SI MUND T AP APLIKOJ P FORR VIZA E EBA?

Kërkesa për një eVisa në Emiratet e Bashkuara Arabe ka vetëm tre hapa të thjeshtë:

 1. Hapi i parë do t'ju kërkojë plotësoni informacionin tuaj të përgjithshëm. Do të ishte më mirë nëse edhe ju do të zgjidhnit koha e përpunimit nga opsionet e përmendura më lart.
 2. Hapi i dytë do t'ju kërkojë rishikoni hapin e parë dhe bëni pagesën.
 3. Hapi i fundit përbëhet nga a pyetësor. Shtë në këtë pikë kur ju duhet të ngarkoni skanimin e pasaportës tuaj. Mund të kërkohen edhe dokumente të tjera, por kjo varet nga rrethanat personale.

APLIKONI ONLINE PRORMES Uebfaqes:

HAPI 1: Rezervoni biletën tuaj në Emirates

 • Hyni në www.emirates.com sapo të keni një numër të vlefshëm PNR.
 • Menaxho rezervimin tënd -
 • Futni informacionin tuaj të rezervimit dhe shtypni butonin 'Merrni Rezervimin'.

HAPI 2: Tani Kërkoni për një vizë në Emiratet e Bashkuara Arabe:

 • Shtypni te Burimet shtesë në opsionin "Aplikoni për një vizë Emiratet e Bashkuara Arabe".

HAPI 3: Shkoni te Aplikimi Online

 • Lexoni njoftimin. Pastaj vazhdoni në modulin e aplikimit në internet. Thjesht shtypni butonin 'Vazhdoni të Aplikoni për Vizat'.

SI MUND T Appe B AppeJ ANKESA P ForR FAMILJEN IME SHQIPTART?

Ju mund të aplikoni për miqtë ose familjen duke siguruar së pari se keni të gjitha dokumentet e nevojshme. Nëse po aplikoni vetëm për një mik apo anëtar të familjes, dërgoni të dhënat tuaja këtu nëse keni nevojë t'i përdorni për më shumë se një përdorues. Ju mund ta bëni këtë duke klikuar në butonin 'Shto aplikues të ri' në formularin e aplikimit. Dhe plotësoni detajet e nevojshme.

Viza studentore EBA

Para fillimit të procesit të aplikimit, do t'ju duhet një letër pranimi. Atëherë do të duhet të aplikoni të gjitha dokumentet tuaja në universitet që do të trajtojë aplikimin tuaj për ju.

Dokumentet e kerkuara:

 • Mbushur formularin e dhënë nga universiteti
 • Kopjet e pasaportave (kërkohen zakonisht 2-4 kopje).
 • Vetë-fotografi (12 kopje).
 • Letër pranimi nga Universiteti i Emirateve të Bashkuara Arabe për të cilën keni aplikuar. 
 • Dokumente bankare që ofrojnë dëshmi të tarifave të shkollimit dhe shpenzimeve të jetesës.
 • Tarifat e shkollimit dhe kopja e tarifave të vizave të paguara.
 •  Prova e akomodimit të studentëve.
 • Dëshmi e diplomës, nëse aplikoni për një program pasuniversitar.

Sa kushton?

Zyra e Shërbimeve të Qeverisë së Emirateve të Bashkuara Arabe adreson tarifën e përpunimit të vizave. Por universiteti për të cilin keni aplikuar përsëri mund të marrë një tarifë shtesë shërbimi.

Në varësi të diplomës suaj, mund të jetë i nevojshëm edhe një sigurim shëndetësor. Nëse jo, do të duhet të merrni përfitimet tuaja shëndetësore.

Një vizë studentore në Emiratet e Bashkuara Arabe do të kushtojë deri në 3,000 AED (820 dollarë amerikanë) në total, duke përjashtuar sigurimin shëndetësor.

A mund të punoni edhe për Student Visa?

Studentët ndërkombëtarë mbi moshën 18 vjeç mund të aplikojnë për leje pune për punë me kohë të pjesshme në Emiratet e Bashkuara Arabe. Studentëve ndërkombëtarë u lejohej të punonin vetëm në kampus.

Kështu, kur studioni për një diplomë në Emiratet e Bashkuara Arabe, mund të aplikoni për praktikë, përvojë pune ose punë për t'ju ndihmuar në financimin e shpenzimeve tuaja dhe zhvillimin e CV-së tuaj.

Në Dubai, studentët në nëntë grupe novatore mund të marrin punë në rreth 4,500 kompani.

Sa zgjat viza studentore?

Vizat studentore të siguruara në Emiratet e Bashkuara Arabe për programet me kohë të plotë janë të vlefshme për 12 muaj. Nëse plani juaj është më i gjatë se kaq, atëherë pas një viti, do t'ju duhet ta rinovoni atë.

Tarifat për një vizë studentore në Dubai

 • Hyrje e shkurtër (vizitë) Visa: DHS 500 (1 muaj)
 • Viza e hyrjes së gjatë (vizitë): 1000 DHS (3 muaj)
 • Viza e hyrjes studentore: 1,000 Dhs
 • Rinovimi i Vizave Studentore: 500 Dhs

Pikat kryesore për të kujtuar në Dubai

Procedimi i vizave zgjat zakonisht 2 deri në 5 javë pasi të jenë dorëzuar të gjitha dokumentet e duhura.

Një student i regjistruar me një universitet ose kolegj të Emirateve të Bashkuara Arabe mund të marrë një vizë vizite. Kostoja është 1000 AED, e vlefshme për 60 ditë (jo e plotë dy muaj), dy herë e kthyeshme me pagesën e tarifës 500 AED.


Imazhi i kopertinës është diku në Liwa Oasis pranë Abu Dhabi, Emiratet e Bashkuara Arabe. Foto nga Sajimon Sahadevan on Unsplash